MENY

Konstgillet

Konstgillet inom Stockholms Hantverksförening är en konstförening som startades 2008. Föreningen har närmare 100 medlemmar. Konstgillet är en mötesplats för konstintresserade hantverkare. Konstgillet har som målsättning att skapa en mötesplats för konstintresserade att dela med sig av kunskap och samtidigt fördjupa sig i konstens underbara värld. Fördjupningen sker genom besök på konstmuseer, resor till intressanta platser samt utställningar, föredrag och diskussioner.
Medlemskapet innebär att du får delta i vårt konstlotteri som årligen delar ut ett stort antal konstföremål. Du måste ha varit medlem i Konstgillet (och betalat din medlemsavgift) sedan närmast föregående år för att få delta i konstlotteriet.

För att bli medlem sätter du in 350 kr på bankgiro 485-1010. Kom ihåg att fylla i att det gäller Konstgillet samt ditt namn, telefonnummer din adress och e-postadress.

Snabba fakta

  • Konstgillet, som får 35 000 kronor i årligt bidrag av Hantverkarna, hade 3 500 kronor i underskott för 2021. Det beror till största delen av att inga medlemsavgifter togs ut i fjol.
  • Medlemsavgiften för 2022 beslutades vara oförändrad – 350 kronor.
  • Bidraget från Hantverkarna används för att köpa in konst som lottas ut till medlemmarna.
  • Styrelsen består av Ken Kennard (ordförande), Christer Cronqvist (sekreterare), Birgitta Holmström (kassör), Ewa Ölwing, Ewy Höglund, Ditte Grimgarn, Maud Furusjö, Eva Envall och nyvalde Gunnar Höglund.


Nedan kan du läsa mer om Konstgillets genomförda aktiviteter.
Side Image

Konstgillets aktivitetskalender hösten 2022

Här kan du se vad som är inplanerat i Konstgillets aktivitetskalender för hösten.
Läs mer och anmäl dig här
Side Image

Atelier Landberg 2022-04-27

– Det här ska du inte syssla med – det är alldeles för farligt med alla lösningsmedel.
Pappa Ingvar Landberg, 84, varnade sin dotter Catarina Landberg, 56, från att jobba med screentryck.
Men hon struntade i varningen – och är i dag en av landets mest kända konsttryckare.
Läs mer
Side Image

Maloosak 2022-04-22

Det här är konstnären som är en riktig säkerhetsrisk, ty man vet aldrig var man har henne. Antingen med en (oladdad) polis-pistol i Arlandas säkerhetskontroll – eller på något stort muséum där hon avslöjar orättvisor mot både djur och människor. Eller på sin egen show för Konstgillets medlemmar i Hantverkarnas lokaler på Vasagatan. Hon heter Maloosak The Artist – lägg namnet på minnet.
Läs mer
Side Image

Rena rama julafton! 2022-04-01

Julafton, nyårsafton, midsommarafton... Nej, bland Konstgillets medlemmar är Årets Stora Högtidsdag årsmötet med middag och utlottning av alla konstverk. Titta på bilderna här nedan så förstår du glädjen.
Läs mer

Konstgillets tidigare akitviteter

Vänligen notera att du behöver vara medlem i Konstgillet för att kunna delta i dess aktiviteter. Vi följer FHM:s föreskrifter vad gäller våra aktiviteter. Aktiviteterna kan därför komma att flyttas på alt. få ändrat max antal deltagare.
 
Läs mer om tidigare aktiviteter här (våren 2022)