här

 "/>
MENY
Småa - Varför ska du som företagare vara medlem i a-kassan?

Småa - Varför ska du som företagare vara medlem i a-kassan?

10.04.2024 | Karoline Sandar
Under våren bjöds våra hantverksmedlemmar in till frukostföreläsning där Marcus Stenlund från SMÅA informerade om medlemskap i a-kassan. Missade du föreläsningen? Här följer lite information som kan vara till nytta för dig som småföretagare.

Att vara med i a-kassan är bra för både dig som individ och för hela samhället. En stark a-kassa behövs för att du ska kunna byta jobb, utbilda dig, byta bransch eller starta företag. Oavsett är det viktigt att det finns en trygg försäkring för arbetslöshet.

SMÅA är a-kassan för företagare i Sverige. Ända sedan starten 1969 har de verkat för en ökad trygghet bland landets företagare. Företagare i alla branscher och i alla företagsformer kan ansöka om försäkring. Du kan ha anställda eller vara egenföretagare.

Det kostar 159 kr per månad att vara medlem i SMÅA. Förutom tryggheten som det innebär att vara med i a-kassan ingår det olika förmåner som rabatt på företagslån, rådgivning och förmånliga tilläggsförsäkringar (till exempel inkomstförsäkring och konkursskydd).

Läs mer om Småa och hur du ansöker om medlemskap här