MENY
Konstgillet öppnar Liljevalchs Vårsalong
Konstverket ”MAHSA” av Jini Hedblom

Konstgillet öppnar Liljevalchs Vårsalong

02.03.2023 | Karoline Sandar
Denna vecka öppnar Liljevalchs vårsalong – Konstgillet har självklart varit på plats! Sällskapet fick en guidad visning genom salarna där uttrycksfulla konstverk av olika material av både kända och mindre kända konstnärer ställdes ut. På bilden ovan visas verket ”MAHSA” av Jini Hedblom. Verket föreställer en stor tår av hår till minne av Mahsa, den 22 år unga kvinna som miste livet i Iran för att hennes hår inte var helt dolt. ”I min frustration gjorde jag en stor tår av hår till Mahsas minne och till alla kvinnor som kämpar för att få leva ett liv i frihet och jämlikhet” berättar Jini Hedblom.
I år ansökte 4135 konstnärer om att få sina verk utställda på vårsalongen vilket är nytt rekord. Totalt 159 konstnärer och 298 verk visas på utställningen. Är du intresserad av konst och vill träffa likasinnade för att fördjupa dig i konstens underbara värld - Konstgillet har alltid något spännande event på gång. Läs om hur du blir medlem och ta del av vårens spännande program på Konstgillets hemsida!

Konstgillet är en konstförening som startades 2008 och består av fler än 100 konstintresserade hantverkare. Föreningens målsättning är att skapa en mötesplats för konstentusiaster genom besök på bland annat konstmuseer, resor till intressanta platser samt utställningar, föredrag och diskussioner. Medlemskapet innebär även att du får delta i Kontsgillets konstlotteri som årligen delar ut ett stort antal konstföremål.

Varmt välkommen att bli medlem i Konstgillet - hoppas att vi ses på events framöver!