Vi syns och vi hörs

2020-02-19

NICOLES BLOGG | Om 2019 handlade om att värma upp och knyta skosnörena handlar 2020 om att springa loppet. Januari rusade på i upploppstempo och februari har fortsatt i samma stil. Ett omfattande arbete har gjorts av kansli och styrelse, där det har varit allt från översyn av stadgarna till planering av kommande aktiviteter.

Den här och nästa vecka kommer du som åker kollektivtrafik i Stockholm att kunna se vår kampanj för Hantverksakademin. Kampanjen fortsätter sedan vecka 10, 11 och 12 på Kulturtavlorna. Budskapet, serverat med glimten i ögat, är att det finns ett före och ett efter Hantverksakademin.

Den 3 februari kunde vi öppna för ansökningar till årets antagning till Hantverksakademin. I år med tre nya yrken i utbildningskatalogen: tatuerare, båtrenoverare och krukmakare. Med anledning av detta sände P4 Radio Stockholm direkt från vår medlem Stockholms Båtsnickeri ute i Saltsjöbaden.

Läs mer och lyssna på Hantverksakademin.se >>

I fakturautskicket härom veckan kunde du också hitta information om vårt nya initiativ #hållbarthantverk. Där vill vi lyfta hantverket och hantverkarna. Som en del i arbetet har vi tillsammans med SIFO tagit fram en undersökning som bland annat visar att unga kvinnor har stort intresse av att bidra till ett mer hållbart leverne, men de vet inte hur de ska gå till väga. Kan vi visa dem dels vägen till att utbilda sig till hantverkare och dels vägen till hur hantverkare kan hjälpa till att förlänga livslängden på kläder, inredning och prylar kommer vi kunna visa fler kvalitetshantverkare hur vår förening kan vara relevant – nu och i framtiden. Vi kommer också kunna visa allmänheten nyttan av att använda hantverkare som är medlemmar i föreningen.

Under våren kommer några korta filmer lanseras. Där presenteras några medlemmar och spännande fakta om hantverk. Till hösten är det dags för en digital kampanj för Sökhantverkare.se

Om ditt företag inte redan finns med på Sökhantverkare.se kan du ansöka på hantverkarna.se >> 

Självklart är det spännande aktiviteter på gång för er medlemmar. Redan förra veckan ägde vårens företagsträff rum. Den här gången på Slottet och den stora Märta Måås-Fjetterström-utställningen. Om några veckor fortsätter Välkommen till min verkstad, då guldsmeden 1064 i Sturegallerian är värd. Inbjudan kommer inom kort till berörda – håll utkik i inboxen!

Håll också utkik efter inbjudan till årsmötet den 20 april. Förutom de vanliga årsmötesfrågorna är det dags för omröstning nummer två för att ändra våra stadgar. Kom och rösta, umgås med andra hantverkare och ät en god middag!

Vanliga frågor om stadgeändringarna > 

Du har väl förresten fått inloggningsuppgifter till ”Mina sidor” på hantverkarnastockholm.se? De är utskickade till alla medlemmar som vi har unika e-postadresser till. Jag vet att det är några medlemmar som delar e-postadresser med andra medlemmar och några som har felaktig e-postadress. Dessa har inte fått några inloggningsuppgifter. Är det du? Hör i så fall av dig till vår kommunikationschef Caroline Eriksson, så kan hon hjälpa dig.

På Mina sidor hittar du bland annat en elektronisk medlemsdekal att sätta på din hemsida, något som har efterfrågats av många medlemmar. Du hittar också de föreslagna stadgeändringarna och kan jämföra dem med befintliga stadgar.

Avslutningsvis vill jag passa på att påminna om våra medlemsförmåner – som nu har fyllts på med ytterligare ett samarbetsavtal. Om du planerar att resa eller konferera i Sverige har du som är medlem i Hantverkarna numera fina rabatter på Elite Hotels.

Vi hörs – och nu syns vi också!

Nicole

Dela