Skolan möter hantverket 2-3 oktober

2019-08-16

SKOLPROGRAM | Äntligen på Skansen igen! Ett forum för kunskap och lärande om hantverk på Skansen för åk 9 inför gymnasievalet.

I ett hållbart samhälle behövs hantverkare som bygger, skapar och underhåller. Det behövs kunskap och skicklighet för att bevara och levandegöra vårt gemensamma kulturarv. Vi vet inte vilken kunskap som krävs i framtiden men vi kommer alltid att behöva yrkesskickliga hantverkare. Målet med dagarna är att synliggöra, skapa intresse och förståelse för vad hantverk är, har varit och kan bli i framtiden.

Under dagarna kommer eleverna få se och prova på olika hantverk hos hantverksutbildningar. De kommer att få träffa elever, lärare och yrkesverksamma hantverkare. Skansens egna hantverkare kommer att ha öppet och ett urval av medlemmar från Stockholms Hantverksförening kommer att finnas på plats för att visa upp några hantverk som inte täcks av gymnasieskolor eller Skansen.

Inbjudan till programmet går ut till studie- och yrkesvägledare i Stockholms län i mitten av augusti. I inbjudan anges hur du ska boka in dig och din klass. Se länk nedan, Brev till besökande skolor.

Programmet sker i samarbete med Skansen.

 

Brev till besökande skolor >>

Dela