Alla nyheter

Lär dig att sköta läder

2020-07-22

AKTUELLT | Sadel- och väskmakaren Roar Sörli tog examen från Hantverksakademin 2019. Nu driver han sitt eget företag på Södermalm. På sin nya YouTube-kanal delar han med sig av sina bästa tips för att vårda läder och för att göra enkla lagningar själv.

Läs mer

Unga hantverkare får dela på miljonbelopp

2020-07-06

PRESSMEDDELANDE | Vid årets stipendieutdelning från Fabrikör J.L. Eklunds hantverksstiftelse får 50 unga hantverkare och konsthantverkare dela på över 1,3 miljoner kronor för att förkovra sig inom sina yrken. 84 procent av stipendiaterna är kvinnor.

Läs mer

Vilka prioriteras i en konkurs?

2020-07-03

AKTUELLT | Är det så att banker alltid prioriteras vid en konkurs? Hur kan jag undvika att mitt företag dras med i en kunds konkurs? Och hur kan jag förebygga att drabbas av en konkurs? Hantverkarnas jurist Desirée Lindqvist guidar dig rätt i konkursdjungeln.

Läs mer

Liselotte från Odensala blir Sveriges första ullrådgivare – hoppas kunna stoppa ullsvinnet

2020-06-22

PRESSMEDDELANDE | 60 procent av all ull som produceras i Sverige slängs. Det vill Nämnden för hemslöjdsfrågor och Stockholms Hantverksförening ändra. Därför startar yrkeshögskolan Hantverksakademin nu en ny ullutbildning. Till hösten börjar Liselotte Erixon, 50, resan mot att bli Sveriges första ullrådgivare.

Om att anpassa sig

2020-06-18

NICOLES BLOGG | Stockholms Hantverksförenings vd Nicole Pluntke spanar denna gång på anpassningar, stora och små, i sin blogg.


Hämtar fler nyheter