Konstgillet

Konstgillet inom Stockholms Hantverksförening är en konstförening som startades 2008. Föreningen har närmare 100 medlemmar.

Konstgillet har som målsättning att skapa en mötesplats för konstintresserade att dela med sig av kunskap och samtidigt fördjupa sig i konstens underbara värld. Fördjupningen sker genom besök på konstmuseer, resor till intressanta platser samt utställningar, föredrag och diskussioner.

Medlemskapet sträcker sig över ett år och innebär att du får delta i vårt konstlotteri som delar ut ett stort antal konstföremål per år. Du måste ha varit medlem i Konstgillet (och betalat medlemsavgift) sedan närmast föregående år för att få delta i konstlotteriet.

Konstgillets reportage

I betraktarnas ögon

2020-02-03

KONSTGILLET | Med lust och fägring stor. Mest lust. Så kan man sammanfatta årets Vårsalong på Liljevalchs konsthall i Stockholm.

Läs mer

Konstgillet minns 1989

2019-11-12

KONSTGILLET | Upplösta gränser, befrielse och frihet. Men också stor dramatik. 1989 är året som de flesta av oss minns. Orsak: Berlinmurens fall och kommunismens sammanbrott. Det blev Konstgillets medlemmar påminda om under visningen på Nationalmuseet härom kvällen. Men frågan är: Vad minns vi i övrigt från 1989?

Läs mer

Konstgillets aktiviteter våren 2020

Vänligen notera att du behöver vara medlem i Konstgillet för att kunna delta i dess aktiviteter.


Torsdagen den 30 januari

Liljevalchs vårsalong – två visningar

Guidad visning, ca 60 minuter
Kostnad: 80 kr/person. Ta med kontanter – gärna jämna pengar. Max 30 personer per grupp.
Samling på Djurgårdsvägen 16 kl. 15.45 (grupp 1) respektive 18.15 (grupp 2), visningen börjar kl. 16.00 respektive 18.30.
Anmälan senast 26 januari till Anders Höglund, anders.hoglund@abc.se

Vårsalongen är Liljevalchs och Konstgillets start på varje nytt år. Kända och okända konstnärers alster visas. Är det här du hittar en ny favorit?

 

Måndagen den 16 mars

Konstgillets årsmöte

Middag och årsmöte med konstutlottning
Kostnad: meddelas i inbjudan.
Tid och plats: meddelas i inbjudan.
Anmälan: meddelas i inbjudan.

Konstgillet inom Stockholms Hantverksförening kallar till årsmöte. Självklart med vår sedvanliga konstutlottning. Kallelse till årsmötet sänds i ett separat utskick. Du måste ha varit medlem (och betalat medlemsavgift) sedan föregående år för att få delta i konstutlottningen.

 

Torsdagen den 23 april

INSTÄLLT Brunkebergs Bageri & Bistro

Föreläsning
Kostnad: 200 kr/person. Ta med kontanter – gärna jämna pengar. Max 50 personer.
Samling kl. 18.15 utanför bageriet, Birger Jarlsgatan 53, Stockholm
Anmälan senast 19 april till Anders Höglund, anders.hoglund@abc.se

Från toppsäljare på en IT-jätte till bagare och superentreprenör. Helen Johansson berättar om sin spännande livsresa och visar ett av sina tre bagerier på Birger Jarlsgatan 53. Landgång och ett glas vin serveras.

 

Onsdagen den 27 maj

INSTÄLLT Rosersbergs Slott

Exklusiv visning
Kostnad: 100 kr per person. Ta med kontanter – gärna jämna pengar. Max 30 personer.
Samling kl. 17.15 utanför slottet, visningen börjar kl. 17.30
Anmälan senast 24 maj till Anders Höglund, anders.hoglund@abc.se

Våravslutning på Rosersbergs Slott som byggdes på 1600-talet. Slottet ligger i Sigtuna kommun och är nu öppet för visningar. Kungens chef för de offentliga visningarna, Morgan Gerle, ger oss en unik inblick i de kungliga samlingarna. (Vid kall väderlek ta med en tjockare tröja/jacka, slottet saknar el.)

Bli medlem i Konstgillet!

För att bli medlem sätter du in 350 kr på bankgiro 485-1010. Kom ihåg att fylla i att det gäller Konstgillet samt ditt namn, telefonnummer din adress och e-postadress.

Har du frågor eller synpunkter går det bra att kontakta Anders Höglund, anders.hoglund@abc.se.