Hantverkarnas studio

På Götgatan i Stockholm ligger Hantverkarnas studio, en kreativ plats där skickliga hantverkare arbetar och säljer sina och andra hantverkares varor. Du som är medlem i Stockholms Hantverksförening kan få hyra en del av lokalen en period eller sälja dina varor på kommission. Ser du andra användningsområden? Ta kontakt med oss så kan vi diskutera alla möjligheter som finns med Hantverkarnas studio!

Behöver du hyra en lokal och vill dela den med andra duktiga hantverkare?

Då finns det en möjlighet att bli delaktig i den lokal Stockholms Hantverksförening disponerar, det vill säga hyra en del av lokalen samt bli en del av Hantverkanas studio. Hantverkarnas studio är en kreativ verkstad, show room, butik med mera på Götgatan 59 som startade sommaren 2019.

De här finns i Hantverkarnas studio

I dagsläget är tre hantverkare aktiva i Hantverkarnas studio, där de tillverkar och säljer hantverk, håller utbildningar samt informerar om Stockholms Hantverksförening, Hantverksakademin och naturligtvis om gott hantverk. I Hantverkarnas studio finns en guldsmed, en dekormålare och en väskmakare, samtliga är före detta elever vid Hantverksakademin. Vill du bli deras kollega eller kanske sälja ditt hantverk på kommission i Hantverkarnas studio?

Vill du bli en del av Stockholms nya hantverksnav?

Nu inleder vi fas 2 i vårt pilotprojekt där vi undersöker möjligheterna till ett hantverksnav i Stockholm. Fasen kommer att pågå under perioden 1 juli till 31 december 2020. Därefter kommer intresset för Hantverkarnas studio avgöra om, hur och var vi väljer att fortsätta denna verksamhet. Du som är medlem i Stockholms Hantverksförening erbjuds möjlighet att vara en del av detta.

Kort och gott

Är du medlem i Stockholms Hantverksförening och:

  • Intresserad av att hyra del av lokal i Hantverkarnas studio? Antingen på mer permanent basis eller under en kortare period.
    Vad skulle du vilja göra om du skulle komma in en kortare period? (Till exempel: hålla hantverkskurs, ordna workshop, visa upp ditt hantverk och kanske arbeta i skyltfönstret, ta emot möhippor/svensexor.)
  • Intresserad av att sälja ditt hantverk på kommission och synas i Hantverkarnas studio?

Maila din intresseanmälan till nicole.pluntke@hantverkarna.se. Ange Hantverkarnas studio i ämnesraden.

Vi välkomnar såväl dig som driver eget hantverksföretag idag som dig som är pensionerad hantverkare eller håller på och utbildar dig till hantverkare på Hantverksakademin.

Mer information

Läs mer här >