Välkommen till min verkstad: Skomakeri Framåt

2020-01-15

Ett exklusivt event för dig som är medlem i Stockholms Hantverksförening.

Vi besöker Skomakeri Framåt, där skomakarmästare Carina Eneroth guidar oss i skornas förtrollade värd. Det Carina inte vet om skor och skovård ryms troligtvis på ett frimärke. Lär dig vad du ska titta efter när du köper skor, olika material i skor, hur du ska vårda dina skor och hur du kan göra bra miljöval när du köper skor.

 

Program onsdag 15 januari

Från 18.00 Drop-in. Vi träffas på hotell Sven Vintappare, Sven Vintappares gränd 3, där vi äter en matigare smörgås
18.30 Vi går gemensamt tvärs över gränden till Skomakeri Framåt, där skomakarmästare Carina Eneroth visar och berättar i verkstaden
Ca 19.30 Evenemanget avslutas

 

Om Välkommen till min verkstad

"Välkommen till min verkstad" är Stockholms Hantverksförenings nya nätverksforum. Här får du möjlighet att både lära dig mer om ett hantverk som du kanske inte visste så mycket om tidigare och träffa andra hantverkare under avslappnade former. Vi träffas på plats i verkstäder och ateljéer, antal platser beror på hur stor verkstaden/ateljén är. Värdar för träffarna är våra egna medlemmar. Stockholms Hantverksförening står för en lättare måltid i samband med träffen.

 

Om Skomakeri Framåt

Skomakeri Framåt fick sitt namn 1945. 2003 köpte Carina Eneroth och Åsa Rasmussen företaget. Idag arbetar även Anna Lindqvist och Emelie Stenlund i verkstaden på Sven Vintappares gränd. Båda har gått i lära i företaget under flera år. Kundkretsen består av både okända och kända människor. Den mest kända kanske är den som har utsett Skomakeri Framåt till Kunglig Hovleverantör ...

 

Anmälan

Anmäl dig senast den 10 januari via det inbjudningsmail som har skickats ut. Evenemanget är endast öppet för dig som är företagsmedlem i Stockholms Hantverksförening eller lärling på Hantverksakademin. Mycket begränsat antal platser. Anmälan är bindande.

Dela