Konstgillet: Värmland med Lars Lerin, tvådagars bussresa

2019-05-23

KONSTGILLET | Följ med Konstgillet på en trevlig bussresa till Värmland och se såväl Gustaf Frödings minnesgård som Lars Lerin-museet. Torsdag 23 maj - fredag 24 maj 2019.

Torsdag 23 maj

Avresa från Cityterminalen kl. 08:00. Den knappt fem timmar långa resan mot Karlstad sker med fikastopp i Arboga. Framme i Karlstad serveras lunch på restaurang Mor Emilias kök, belägen vid Alsters Herrgård - Gustaf Frödings minnesgård.

Efter maten får vi lyssna till en emotionell resa kantad av både skratt och sorg, då vår guide ger en fördjupad och levande bild av den folkkäre skaldens liv och diktning. Visningen pågår i cirka 40 minuter för sittande åhörare på andra våningen i huvudbyggnaden. Efter visningen ges möjlighet att gå runt själv i utställningen om Gustaf Fröding.

På eftermiddagen väntar en stadsvandring i Karlstad innan vi checkar in i trevliga rum på Elite Stadshotell i Karlstad. En tvårätters middag serveras på hotellet.

Fredag 24 maj

Efter frukost andra dagen besöker vi Lars Lerins museum. Lars Lerin är akvarellens mästare. Han kan allt om teknikens temperament och rörelser, dess styrka och svaghet. I bilderna finns avtryck av hans händer men också av hans hjärta och sinne. Vi får en guidad visning av museet som avslutas med fika. Sedan finns tid att gå i museet på egen hand eller promenera runt på Sandgrund.

Hemresan går via Kristinehamn där vi stannar för lunch och tittar på det märkliga Picassomonumentet, världens största Picassoskulptur, som ligger otroligt vackert vid Vänerns strand. Skulpturen, med namn Tête de femme, invigdes vid midsommar 1965. Installationen utfördes av den norske konstnären Carl Nesjar i nära samråd med Picasso.

Vi hinner också med en eftermiddagsfika innan vi når Stockholm vid 19-tiden.

Pris

2 875 kr per person vid del i dubbelrum. Enkelrumstillägg 240 kr per person.
I priset ingår frukost och tvårätters middag, tre fika, två luncher, entréer och guidningar samt bussresa med resvärd.

Inbjudan skickas per post till konstgillets medlemmar. Intresseanmälan ska vara Anders Höglund tillhanda senast den 1 december 2018.

Dela